Checklistan innan du lämnar sjukhuset

Uppdaterat: 7 juli

Vad har du rätt till?

Att lämna BB och åka hem med familjens nytillskott kan väcka blandade känslor. Oavsett om du tycker att det ska bli skönt att få åka hem eller om du tycker att det känns lite skrämmande kan det vara bra att pricka av några saker på BB innan ni skrivs ut.

Postpartumsamtal:

Gå gärna igenom förlossningen med en barnmorska och prata igenom vad som hände och hur det kändes. Om du önskar att få prata med barnmorskan som var med under förlossningen brukar det gå att ordna via telefon efter hemgång.


Bristningsinspektion: Be en barnmorska att inspektera din bristning för att säkerställa att allting ser okej ut och att ingenting behöver åtgärdas. Du får gärna passa på att titta själv med en spegel också för att få en bättre uppfattning om hur bristningen ser ut. Om du har fått en större bristning (grad 3 eller 4) ska den alltid inspekteras av en barnmorska eller läkare innan hemgång.


Amningsobservation: En barnmorska eller undersköterska bör titta på en amning för att se att bebisen har ett stort tag om bröstvårtan. Det kan bespara dig mycket onödig smärta de kommande dagarna då bröstvårtorna lättare får blåsor och sår om bebisen har ett för litet tag.

Senaste inlägg

Visa alla

Framfall

2242274-01-2.png